Vælg en side

Tom Behnke - Tidligere medlem af Folketinget

“Finn gør en forskel

I Danmark er der alt for mange, der lige skal prøve forskellige former for narkotika. Det er desværre børn og unge helt ned i 12 års alderen.
Alt for mange ender i et misbrug, som de slet ikke selv har kontrol over, og som hurtigt ødelægger deres liv med tab af familie og sociale færdigheder til følge.
Selvom narkotika kan have helt fatale konsekvenser, så skal vi alligevel fra tid til anden høre folk foreslå, at man bare skal legalisere narkotika, så skal det hele nok blive bedre. Selv såkaldte misbrugseksperter giver nogle gange udtryk for, at kampen mod narkotika alligevel er tabt.
Narkotika er ikke bare politiets opgave
Men kampen er slet ikke er tabt. Kampen har bare været ulige, for det har i alt for lang tid primært været politiets indsats mod narkotika, som har været den dominerende. Politiet kan ikke løfte opgaven alene. Forebyggelse og hele den præventive indsats har været alt for lille. Så er det klart, at det bliver svært at vinde kampen, for lige så længe der er en, der vil købe narkotika, er der en, der er villig til at løbe risikoen ved at sælge det.
Eksperterne sidder med deres teoretiske viden og politiet sidder med paragrafferne og bødeblokken, men der mangler nogen, der har den praktiske erfaring, og ved, hvad det vil sige at ryge ud i et misbrug.
Vi har brug for folk, som både har den teoretiske og praktiske viden og erfaring. Folk, der med troværdighed kan oplyse børn og unge (og alle andre) om, hvorfor man skal holde sig helt væk fra enhver form for narkotika, uden at det bliver til en gammeldags skræmmekampagne.
Skræmmekampagner virker ikke særligt godt. Til gengæld virker ærlig oplysning om reelle risici ved indtagelse af narkotika.
En ildsjæl
Finn Eriksen har netop det, der skal til for at oplyse og informere, så det får en præventiv og forebyggende effekt. Finn er en ildsjæl, der brænder for en forandring. Han vil ikke give op, han vil forebygge.
Det gør han glimrende både i debatter i det offentlige rum, med foredrag i skoler, og ved direkte påvirkning af politikere og meningsdannere.
Finn gør en forskel. En forskel som har en præventiv og forebyggende virkning. Jeg kan klart anbefale at lytte til Finn – han ved, hvad han taler om, og det gør du også, når du har lyttet.”

Tom Behnke - Tidligere medlem af Folketinget