Vælg en side

Vejen ud er vejen igennem!

Kriminalitet, en evig jagt efter penge til stoffer, brudte relationer til familie og venner gjorde, at jeg bestemte mig for at give op. Livet var ikke værd at leve, al lykke, jeg havde bygget op, forsvandt i det tomme ingenting. Jeg levede på livets skyggeside med et tungt heroinmisbrug som følgesvend i omkring 10 år, men….

Jeg skruer tiden tilbage, til hvor mit liv gik i den retning som jeg ville, hvor personlige mål blev opnået som: Dansk juniormester i bordtennis, et arbejde jeg trivedes med, et fast forhold med en herlig ung kvinde, gode venner og en familie, jeg var en del af, kort sagt – solen skinnede på mig!

Rejsen mod bunden begyndte i sommeren 1980. En forkert beslutning skulle senere vise sig at være byggestenen til al den ulykke, som pludselig dukkede op! Jeg sagde ja (efter fjorten dages overvejelse) til at tjene nogle nemme penge. Jeg skulle ”bare” opbevare narkotika, ingenting andet. Dette gjorde, at jeg mere og mere brugte min tid i det kriminelle miljø og mindre tid hos mine faktiske venner, forlovede og familie.

Listen af fiaskoer er lang: Indgangen til det kriminelle miljø, trusler, en pistol rettet mod mit hoved hvor personen trykkede tre gange på aftrækkeren. Der var dog ingen kugler i pistolen, hvad jeg selvfølgelig ikke vidste. Kampen for at overleve i dette spil sugede så meget af min livsglæde og energi, at jeg begyndte bruge heroin. Jeg blev på den måde offer for min egen beslutning – at tjene lette penge! Fra at tjene penge på narkotikahandel blev jeg til sidst selv en tung heroinmisbruger. Jeg var nu taberen i det spil, jeg selv havde startet. Jeg mistede alt: Arbejde, forlovede, venner og familie – ingen havde tillid til mig længere!

Vejen nedad føltes bundløs. Total modløshed og ensomhed var de ingredienser, som nu var en del af mit liv – døden så ud til at være den eneste løsning. Jeg havde givet op!!!

Heldigvis eksisterede der lang ude i horisonten et lille frø af håb om, at alt ville løse sig. Da dette lille frø fik lidt næring og begyndte at vokse, gav jeg mig selv chancen for et bedre liv og begyndte at spille spillet: Frihed fra narkotika!

Jeg ankom til et behandlingshjem i Sverige, fik de rigtige værktøjer i hænderne, så jeg kunne tage mig ud af den fælde, jeg sad i. Jeg har siden fået fuldstændig kontrol over mit liv – jeg har været daglig leder på et behandlingshjem, haft eget firma og set en stor del af verden. Livet leger, og solen skinner igen på mig!

Dette var en lille opsummering af min fortid, og jeg takker for, at du gav dig tid til at læse min historie. Om du selv har et misbrug eller om du kender nogen som har, så husk dette: Man kan arbejde sig ud af et misbrug, hvis jeg kunne, så kan andre også. Vejen ud er vejen igennem!

Venligst
Finn Eriksen